Nyilatkozat

Az Utazási Engedély Elektronikus Rendszer a végrehajtó szervek adatbázisainak felhasználásával végez ellenőrzéseket. Az Egyesült Államokba a Vízummentességi Program keretében utazni kívánó minden utasnak kötelezően rendelkeznie kell egy ezen rendszer segítségével, elektronikus úton szerzett utazási engedéllyel, mielőtt utazását megkezdené.

Amennyiben utazási engedélyre vonatkozó elektronikus kérelmét elfogadták, ez feljogosítja Önt, hogy utazását megkezdje, de nem biztosítja azt, hogy a Vízummentességi Program keretében Ön belépjen az Egyesült Államok területére. Az Egyesült Államokba történő megérkezéskor a Vám-és Határvédelmi Hivatal egyik tisztviselője hivatalosan ellenőrzi Önt a belépési kapunál, és eldönti, hogy a Vízummentességi Program keretében, illetve az Egyesült Államok törvényei alapján beléphet-e.

A döntés, amelynek értelmében Ön nem jogosult az elektronikus utazási engedélyre, nem zárja ki azt, hogy Ön az Egyesült Államokba történő utazása érdekében vízumkérelmet adjon be.

Minden Ön által, vagy az Ön nevében egy harmadik fél által adott információnak meg kell felelnie a valóságnak. Az elektronikus utazási engedély bármikor és bármilyen indokkal visszavonható, ha egy új információ befolyásolja az Ön belépésre való jogosultságát. Adminisztratív vagy büntetőjogi felelősségre vonásban lehet része, amennyiben a tények ismeretében és tudatosan tesz lényeges mértékben valótlan, kitalált vagy csalárd nyilatkozatot, esetleg ilyen adatokat ad meg Ön, vagy adnak meg az Ön nevében az utazási engedély elektronikus kérelmezése folyamán.

FIGYELEM! Ha Ön belépést kérelmez az Egyesült Államokba, és az Egyesült Államok Vám- és Határvédelmi Hivatal tisztviselője a Vízummentességi Program (VWP) keretében engedélyezi Önnek a belépési ponton a belépést, az itt tartózkodása alatt Ön nem vállalhat engedély nélküli munkát, illetve nem járhat iskolába, valamint nem képviselhet külföldi sajtóorgánumot. Nem kérelmezheti: 1) a nem bevándorlói státusz megáltoztatását, 2) az itt tartózkodás meghosszabbítását, vagy 3) a státusz megváltoztatását ideiglenes vagy állandó tartózkodásra, kivéve, ha a bevándorlási törvény 245(c)(4) szakasza alapján arra jogosult. A jelen feltételek megszegése KIUTASÍTÁST von maga után.