Problémák az ESTA weboldalán

Közzétett: Aug 07, 2019, Szerkesztette: Mar 27, 2019 | Címkék: Az ESTA webhelyhibái, ESTA alkalmazás

Ritkán ugyan, de előfordulnak problémák az ESTA weboldalával, ez frusztráló lehet azok számára, akiknek rövid idő áll rendelkezésre az engedély megszerzéséhez. Weboldalt érintő technikai problémák előfordulhatnak minden online rendszerben, különösen azokban, amelyek sok felhasználót szolgálnak ki. Az ESTA rendszer az esetek 99 %-ban a felhasználók rendelkezésére áll.  A Váumügyi és Határvédelmi Hivatal (CBP) az ESTA weboldal szükséges karbantartási munkálatait általában hétvégére, jobbára greenwichi középidő (GMT) szerint szombat reggelre időzíti. 

Ilyenkor az ESTA weboldal 1-10 órán keresztül nem elérhető a felhasználók számára. Sajnos ezekben az időszakokban nem lehetséges az USA-ba való beutazáshoz szükséges engedélyek kérelmezése. Ha technikai vagy egyéb problémát észlel a weboldalon, próbálja meg a következőket:

a) Törölje a böngésző előzményeit

b) Térjen vissza az ESTA honlapjára

c) Próbálja meg újra benyújtani a kérelmet

Ha a fenti lépések után sem működik az oldal, próbáljon meg másik internet böngészőt, vagy másik számítógépet használni, vagy próbáljon másik helyről, például munkahelyről, vagy egyéb olyan helyről bejelentkezni, amely stabil internet-hozzáférési ponttal rendelkezik. A kérelmezők alternatívaként használhatnak 3G-hez, 4G-hez vagy 5G-hez csatlakoztatott mobileszközöket is. Ha a fentiek nem működnek, próbáljon meg segítséget kérni a légitársaságától, vagy tengeri utazásának szervezőjével.

Az Amerikai Vámügyi és Határvédelmi Hivatal számos okból végez frissítéseket az ESTA honlapján. A frissítések nélkülözhetetlenek ahhoz, hogy biztosítani tudják a zavartalan működéshez szükséges technológiai feltételeket. Ide tartozik a fizetés folyamata, az adatok tárolása, adatok ellenőrzése és egyéb funkciók, amelyek szükségesek ahhoz, hogy a világ minden tájáról folyamatosan érkező kérelmeket fogadhassák, valamint hogy az USA-ba érkezők körében felmerülő biztonsági kockázatokat is kezelni tudják. Például, egy frissítést követően plusz mezők kerülhetnek a fizetési oldalra a hitelkártyás fizetések hitelesítéséhez, vagy a korábbi USA-n kívüli utazásokra vonatkozó mező kerülhet a kérelmezési űrlapra.

Azok, akik nem szeretnék az ESTA weboldalának működését folyamatosan ellenőrizni, harmadik személy által is folyamodhatnak engedélyért, így az adataik akkor kerülnek feltöltésre a kormányzati rendszerbe, amikor az ESTA weboldal újra elérhető és hibátlanul működik. Ez általában plusz költséggel jár, melyet a beutazók esetleg szeretnének elkerülni.

Mivel az ESTA weboldal esetleges üzemszünetei előre nem jelezhetőek, javasolt a kérelmet néhány héttel az USA-ba való indulást megelőzően benyújtani. Nem ritka, hogy a kérelmek “Függőben” státuszba kerülnek, amely akár 72 órás átfutási időt jelent mielőtt döntés születik. Ezért az utazóknak legalább 72 órával az USA-ba való érkezés előtt érdemes benyújtaniuk az ESTA kérelmüket.

Végül, de ami a legfontosabb: nem javasolt az utolsó pillanatig várni az ESTA igénylésével. Akik az USA-ba való megérkezés előtt 72 órával igénylik ESTA engedélyüket, kiteszik magukat egy esetleges csalódásnak. Tehát, annak érdekében, hogy elkerüljék a kellemetlenségeket legalább hetekkel vagy hónapokkal az USA-ba való indulás előtt érdemes benyújtani az igénylést, számolva azzal, hogy előfordulhat, hogy az ESTA kérelmet elutasítják és ezért vízumért kell folyamodniuk.

Ha útlevele a vízummentességi programban részt vevő országok bármelyikében érvényes és turisztikai, üzleti céllal, illetve átutazás vagy orvosi ellátás céljából szeretne az Egyesült Államokba utazni, kezdje el az űrlap kitöltését, vagy további információkért tekintse meg GYIK rovatunkat.

Igényeljen ESTA engedélyt

Ossza meg

FacebookTwitterYoutube

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA az USA-ba tengeren vagy levegőben utazó, 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, tranzit- vagy üzleti úton résztvevők számára kötelező utazási engedély.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Tweets