New Yorkba érvényes vízum

Közzétett: Mar 27, 2019, Szerkesztette: Nov 09, 2019 | Címkék: USA Visa, USA vízumkérelem, USA vízumkövetelmények

Amennyiben New Yorkba érvényes vízum, illetve ESTA vízummentesség érdekli, az alábbi rövid cikkben megtalálja a kérelem benyújtásához szükséges információkat.

New York, a város, amely sosem alszik. New York a világ egyik legcsodálatosabb turisztikai látványossága. A város évente több mint 54 millió külföldi és amerikai turistát fogad, ennek eredménye a híres nyüzsgés és a város vonzása. Maga New York több, mint 28 000 hektárnyi parkos területtel és 14 mérföldnyi szabadstranddal rendelkezik. A városban rengeteg olyan látnivaló található, mely szinte csalogatja a turistákat. Sőt, a lehetőségek tárháza nemcsak mennyisége, hanem sokszínűsége miatt is minden korosztály számára tartogat valamit. Jó tudni, hogy New York City széles skálájú zenei kultúrájával és történelmi múltjával is szórakoztatja látogatóit. Ezen kívül a város híres változatos ételkínálatáról is. Még azok a különlegességek is könnyen beszerezhetők, melyek máshol komoly gondot okoznának. Ha New Yorkba szeretne utazni, előtte a városba érvényes vízumot vagy vízummentességet kell szereznie.

Vízummentességi Program (ESTA)

A vízummentességi program (VWP - Visa Waiver Program) célja, hogy bizonyos országokból érkező, útlevéllel rendelkező utazók számára lehetővé tegye a vízum nélküli utazást New York városába. Jelenleg 39 ország tagja a vízummentességi programnak. Azok számára megfelelő, akik 90 napnál rövidebb ideig szeretnének New Yorkban tartózkodni, akár turisztikai utazás, üzleti út, átutazás vagy orvosi ellátás céljából. Az ESTA vízummentesség legfeljebb két évig vagy az útlevél lejáratának dátumáig érvényes, attól függően, melyik következik be előbb.

A vízummentességi programban való részvételhez a kérelmezőnek az alábbiakban felsorolt követelményeknek szintén meg kell felelnie:

JÓVÁHAGYOTT ÜZLETI CÉLOK

 • Üzleti partnerekkel folytatott tárgyalás
 • Részvétel tudományos, oktatási, szakmai vagy üzleti kongresszuson illetve konferencián
 • Részvétel rövid időtartamú képzésen (előfordulhat, hogy New Yorkban a tartózkodással kapcsolatos költségeit kell kifizetnie)
 • Szerződésről folytatott tárgyalás

JÓVÁHAGYOTT TURISZTIKAI CÉLOK

 • Turisztikai utazás
 • Vakáció (nyaralás)
 • Barátok, rokonok látogatása
 • Orvosi kezelés
 • Részvétel szövetségi, társadalmi vagy szolgáltatási szervezetek által szervezett társadalmi eseményeken
 • Részvétel nem hivatásos zenei, sport és hasonló tevékenységgel járó eseményeken vagy versenyeken, szabadidős tanfolyamon amennyiben a részvételi Jelentkezés nem pénzdíjas és elvégzése nem járul hozzá semmilyen felsőfokú végzettség megszerzéséhez (például kétnapos főző tanfolyam nyaralás alatt)

A VÍZUMMENTESSÉGI PROGRAM ÁLTAL NEM TÁMOGATOTT UTAZÁSI CÉLOK

 • Kreditpontok megszerzésére irányuló tanulmányok
 • Munkavállalás
 • Munkavégzés külföldi sajtó, rádió, film munkatársaként, újságíróként vagy egyéb média alkalmazásában
 • Állandó lakóhely az Egyesült Államokban

További Követelmények

 1. Az utazáson részt vevő személynek ESTA (Electronic System for Travel Authorization - elektronikus utazásengedélyezési rendszer) engedéllyel kell rendelkeznie. Az ESTA a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security - DHS) valamint a Vámügyi és Határvédelmi Hivatal (Customs and Border Protection - CBP) által létrehozott, webalapú automatizált rendszer, melynek feladata a turisztikai illetve üzleti céllal New Yorkba érkezők utazási jogosultságának elbírálása.
 2. Az Egyesült Államok területére csak abban az esetben léphet, ha légi illetve vízi közlekedésre érvényes, oda-vissza útra szóló jeggyel rendelkezik.
 3. Előfordulhat, hogy az ESTA engedélyt abban az esetben sem kapja meg, ha korábbi, az USA-ba szóló vízumkérelmét már elutasították, illetve ha belépését az Egyesült Államokba az országhatáron megtagadták.
 4. Rendelkeznie kell elektronikus útlevéllel.

Turista Vízumok, Üzleti Vízumok és Látogatói Vízumok

Amennyiben Ön nem jogosult az ESTA vízummentességi programban való részvételre, illetve 90 napnál hosszabb időtartamot szeretne New Yorkban tölteni, az alábbi vízumok valamelyikét kell használnia: B1 Üzleti Vízum, B2 Turista Vízum vagy B1-B2 Látogatói Vízum. A látogatás céljától függően különböző tartózkodásra feljogosító vízumok léteznek.

 • B1 kategória - Üzleti célok, részvétel üzleti megbeszéléseken, ingatlanügyek rendezése.
 • B2 kategória - Turizmus, üdülés, szabadidős és egyéb látogatási célok.

Kérelmezési eljárás

A vízum kérelmezése meghatározott lépések szerint történik. A követendő előírások sorrendje változhat, attól függően, hogy a kérelmező mely országból érkezik.

 1. Töltse ki az online vízumkérelmet - Először a DS-160 számú, online elérhető, Vízumkérelem Űrlapot töltse ki. Az űrlap sikeres kitöltését követően a visszaigazolást tartalmazó oldal jelenik meg; melyet kérjük, nyomtasson ki. A kinyomtatott igazolást mindenképpen hozza magával az elbeszélgetésre.
 2. Foglaljon  időpontot a vízumkérelmi elbeszélgetésre - A vízumkérelem elbírálását segítő meghallgatásra saját hazájában, az USA nagykövetségén illetve konzulátusán tud időpontot foglalni. Ezt követően, a vízumkiadásért felelős tisztviselő telefonon fogja Önt keresni. Az időpont foglalását követően bármikor kereshetik, számos tényezőtől függően, mint például lakhelye, az év mely szakaszában nyújtja be kérelmét, vagy a vízum típusa. Éppen ezért tanácsoljuk, hogy vízumkérelmét időben nyújtsa be.
 3. Szerezze be és őrizze meg a szükséges iratokat  - a) Érvényes útlevél, b) DS-160 számú űrlap visszaigazolása, c) Kérelmezési díj befizetését igazoló nyugta, d) Fénykép
 4. Elbeszélgetés / Időpont a nagykövetségen - A vízumkérelmi meghallgatáson a beszélgetést követően a vízumkiadásért felelős tisztviselő eldönti, hogy megkaphatja-e a vízumot, vagy sem. Készüljön fel rá, hogy a meghallgatás után előfordulhat, hogy további iratok benyújtását kérik Öntől. Miután vízumkérelme jóváhagyásra került, be kell fizetnie a meghatározott vízumkiadási díjat. Ezt követően hamarosan kézhez kapja útlevelét, mely már a vízumot is tartalmazza.

Ha útlevele a vízummentességi programban részt vevő országok bármelyikében érvényes és turisztikai, üzleti céllal, illetve átutazás vagy orvosi ellátás céljából szeretne az Egyesült Államokba utazni, kezdje el az űrlap kitöltését, vagy további információkért tekintse meg GYIK rovatunkat.

Igényeljen ESTA engedélyt