Nevadában érvényes vízum

Közzétett: Sep 04, 2019, Szerkesztette: Jul 25, 2019 | Címkék: USA Visa, USA vízumkövetelmények, Amerikai vízumkérelem

Bevezetés

Ez az útmutató az üzleti vagy turisztikai céllal Nevada államba utazni szándékozó személyeknek nyújt tájékoztatást ESTA engedély illetve vízum kérelmével kapcsolatban.

A vízumról és az ESTA engedélyről röviden

Mielőtt külföldről Nevada államba utazna, bizonyosodjon meg arról, hogy megismerte és megértette a vízummentességi program (Visa Waiver Program - VWP) részleteit. Alapvetően a VWP vízummentességi program a vízum nélküli, legfeljebb 90 napos tartózkodást teszi lehetővé Nevadában a külföldiek számára, azonban az utazni kívánó személyeknek egyéb kritériumoknak is meg kell felelniük. Az előírások között szerepel, hogy az utazó rendelkezzen az utazás megkezdésétől a visszaútig érvényes elektronikus útlevéllel. Továbbá a vízum nélküli utazáshoz, az utazás megkezdése előtt, az elektronikus utazásengedélyezési rendszeren (Electronic System for Travel Authorization - ESTA) keresztül, légi vagy vízi járművel megtett utazáshoz érvényes engedélyt kell beszerezni, valamint bármely, az Egyesült Államok kívüli országba szóló oda-vissza jeggyel kell rendelkezni.

Nevada államba turista vízummal is utazhat. A turista vízum B kategóriájú vízumként is ismert. Kérelmezése során a DS-160 számú formanyomtatványt kell kitöltenie, valamint mellékelnie kell egy igazolványképet. Ezt követően, a vízumkérelmi meghallgatásra a lakóhelye szerinti ország USA konzulátusán vagy nagykövetségén kell időpontot foglalnia. A nagykövetségi meghallgatás lefoglalása során kell kifizetnie a DS-160 űrlaphoz tartozó, 160 dolláros jelentkezési díjat.  A díj nem visszatérítendő.

Az utazás megszervezésekor, kérjük vegye figyelembe, hogy az USA-ban való tartózkodás során B kategóriás vízummal illetve vízummentességi engedéllyel nem dolgozhat amerikai munkáltatónak.

ESTA Vízummentességi Program (ESTA)

Az ESTA (Electronic System for Travel Authorization - elektronikus utazásengedélyezési rendszer) vízummentességi program célja, hogy a programban résztvevő országok bármelyikében kiadott útlevéllel rendelkező utazók számára megkönnyítse a vízum nélküli utazást az Egyesült Államokba. Bárki, aki 90 napnál rövidebb ideig kíván Nevadában tartózkodni, akár üzleti, turisztikai céllal, orvosi kezelés vagy átutazás céljából, jogosult az ESTA vízummentességi engedélyre. Az ESTA vízummentesség a jóváhagyást követően két évig, vagy az utazó útlevélének lejártáig érvényes, attól függően mely következik be előbb. Az igénylőnek, aki jogosult az ESTA vízummentességi programban részt venni, az alábbiakban felsorolt követelményeknek szintén meg kell felelnie:

Engedélyezett Üzleti Célok

 • Tárgyalás üzleti partnerekkel
 • Részvétel tudományos, oktatási, szakmai vagy üzleti kongresszuson illetve konferencián
 • A 90 napot meg nem haladó képzési időszak, amelyért nem kap díjazást (kivéve a látogatás során felmerülő esetleges költségeket)
 • Szerződésről folytatott tárgyalás

Engedélyezett Turisztikai Célok

 • Turisztikai és szabadidős utazás
 • Nyaralás vagy vakáció
 • Barátok, rokonok látogatása
 • Orvosi kezelés
 • Részvétel szövetségi, társadalmi vagy szolgáltatási szervezetek által szervezett társadalmi eseményeken
 • Részvétel nem hivatásos (pénzdíjjal nem járó) zenei, sport és hasonló tevékenységgel járó eseményeken vagy versenyeken
 • Részvétel szabadidős tanfolyamon melynek elvégzése nem járul hozzá semmilyen felsőfokú végzettség megszerzéséhez, például négynapos festészeti tanfolyam nyaralás alatt

A Vízummentességi Program által nem engedélyezett utazási célok

 • Kreditpontok megszerzésére irányuló tanulmányok
 • Fizetett munkavállalás
 • Munkavégzés külföldi sajtó, rádió, film munkatársaként, újságíróként vagy egyéb média alkalmazásában

További Követelmények

 1. A vízum nélkül, turisztikai vagy üzleti céllal az Egyesült Államokba utazó személynek ESTA engedéllyel kell rendelkezniük. Az ESTA a Belbiztonsági Minisztérium (Department of Homeland Security - DHS) valamint a Vámügyi és Határvédelmi Hivatal (Customs and Border Protection - CBP) által létrehozott, webalapú automatizált rendszer, melynek feladata az USA-ba érkezők utazási jogosultságának elbírálása.
 2. Az Egyesült Államok területére csak azok a személyek léphetnek, akik légi illetve vízi közlekedésre érvényes, oda-vissza útra szóló jeggyel rendelkeznek.
 3. Az ESTA engedély megszerzéséhez, korábban nem utasíthatták el kérelmező határátlépési szándékát az Egyesült Államokba, illetve visszautasított USA-ban érvényes vízum iránti igénye sem lehet.
 4. Rendelkeznie kell elektronikus útlevéllel.

Turista Vízumok, Üzleti Vízumok és Látogatói Vízumok

Amennyiben Ön nem jogosult az ESTA vízummentességi programban való részvételre, illetve 90 napnál hosszabb időtartamot szeretne eltölteni az Egyesült Államokban, az alábbi vízumok valamelyikét kell használnia: B1 Üzleti Vízum, B2 Turista Vízum vagy B1-B2 Látogatói Vízum. Ezek a látogatás céljának megfelelő, különböző látogatói vízumok.

 • B1 kategória - azok számára megfelelő, akik üzleti céllal, üzleti megbeszéléseken való részvétel vagy ingatlanügyek rendezése céljából utaznak.
 • B2 kategória - üdülés, turizmus, szabadidős és egyéb látogatási célok esetén használható.

Vízumkérelmezési eljárás

A vízumkérelmezési eljárás meghatározott lépések szerint történik. A követendő előírások változhat, attól függően, hogy a kérelmező mely országból érkezik.

 1. Először is, a DS-160-as online elérhető vízumkérelmet kitöltése szükséges. Az űrlap sikeres kitöltését követően a visszaigazolást tartalmazó oldal jelenik meg; ezt nyomtassa ki és a kinyomtatott igazolást mindenképpen hozza magával az elbeszélgetésre.
 2. Ezt követően foglaljon időpontot a vízumkérelmi elbeszélgetésre. A vízumkérelem elbírálását segítő meghallgatásra saját hazájában, az USA nagykövetségén illetve konzulátusán tud időpontot foglalni. Ezt követően, meg kell várnia, míg a vízumkiadásért felelős tisztviselő telefonon felkeresi. Az időpont foglalását követően bármikor kereshetik, számos tényezőtől függően, mint például lakhelye, az év mely szakaszában nyújtja be kérelmét, vagy a vízum típusa: éppen ezért tanácsoljuk, hogy vízumkérelmét időben nyújtsa be.
 3. Szerezze be a szükséges iratokat: a) érvényes útlevél, b) DS-160 számú űrlap visszaigazolása, c) kérelmezési díj befizetését igazoló nyugta, d) nemrég készült fénykép

A vízumkérelmi meghallgatáson a beszélgetést követően a vízumkiadásért felelős tisztviselő eldönti, hogy megkaphatja-e a vízumot, vagy sem. Készüljön fel rá, hogy a meghallgatás után előfordulhat, hogy további iratok benyújtását kérik Öntől. Miután vízumkérelme jóváhagyásra került, be kell fizetnie a meghatározott vízumkiadási díjat; ezt követően hamarosan kézhez kapja útlevelét, mely már a vízumot is tartalmazza.

Nevadára Vonatkozó Utazási Tájékoztatás

A lakosság nagy része a világ különböző tájairól érkezik "Szórakoztatás Fellegvárába", mely nemzetközileg is jól ismert. Tudvalevő, hogy Las Vegas, a felnőtt szórakoztatás, a fényűző kaszinók, night-clubok és éttermek szolgáltatási kapcsán szerzett elismerést.

Érdemes ellátogatni néhány népszerű kaszinóba, mint például a közül néhány "The Mirage" mely buja trópusi kaszinóján kívül az éjszakai "tűz és láva" vulkán showval nyűgözi le vendégeit. A "Bellagio" egy luxus üdülőhely, ahol a vízesésék a zene ütemét követik. Ellátogatna egy másik országba is? Akkor "The Venetian", az olasz témájú üdülőhely és kaszinó várja Önt. Itt akár gondolázva járhatja be Olaszország utcáit! A hotel kialakítása egyszerűen lenyűgöző. Bármerre is indul el Las Vegaban, mindenhol belebotlik egy kaszinóba, ahol a szerencsepénze erejét játékgépeken próbálhatja ki. Ha már Las Vegasban jár, mindenképpen vegyen részt a rengeteg show valamelyikén, például a "Donnie and Marie" című népszerű zenés-táncos előadáson. Las Vegas környékén a szerencsejátékon, a vásárláson és a "koráltalan fogyasztású" büfék kipróbálásán kívül számos egyéb tevékenységgel lehet elütni az időt.

Összegzés

Nevada állam sivatagjai felfedezésre várnak. A város közelében található Lake Mead tavon csónakázni és horgászni is lehet, ezen kívül a kempingezés és a túrázás is kiváló kikapcsolódási lehetőségeket nyújtanak. Ennél érdekesebb időtöltésre vágyik? Szálljon fel egy léghajóval, próbálja ki Richard Petty újonc programját vagy vezessen versenyautó! Sőt, akár a History csatornán népszerű műsorral rendelkező "Pawn Stars" üzletet is megkeresheti. Lehet, hogy épp forgatás lesz. Las Vegasban mindenki megtalálhatja az érdeklődésének és pénztárcájának megfelelő kikapcsolódási lehetőséget, mely nem feltétlenül korlátozódik a szerencsejátékra, előadásokra, vásárlásra és night-clubokra.

Ha útlevele a vízummentességi programban részt vevő országok bármelyikében érvényes és turisztikai, üzleti céllal, illetve átutazás vagy orvosi ellátás céljából szeretne az Egyesült Államokba utazni, kezdje el az űrlap kitöltését, vagy további információkért tekintse meg GYIK rovatunkat.

Igényeljen ESTA engedélyt

Ossza meg

FacebookTwitterYoutube

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA az USA-ba tengeren vagy levegőben utazó, 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, tranzit- vagy üzleti úton résztvevők számára kötelező utazási engedély.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Tweets