Mit jelent, hogy az ESTA kérelmem függőben van?

Közzétett: Oct 02, 2019, Szerkesztette: Oct 02, 2019 | Címkék: ESTA, ESTA kérelem függőben

Az, hogy az ESTA kérelme függőben van, azt jelenti, hogy az Amerikai Vám- és Határőrség ellenőrzi az űrlapon megadott adatait. A végleges döntésről legtöbbször 72 órán belül értesítést kap, ellenkező esetben az ESTA alkalmazás állapotát itt tekintheti meg: ESTA-státusz ellenőrzése.

Miért van függőben az ESTA kérelmem 72 órán keresztül?

Az ESTA kérelmek jellemzően további biztonsági ellenőrzésekre jelölhetők. A függőben lévő ESTA azt jelenti, hogy a kérelmét több szempontból is megvizsgálják annak érdekében, hogy megbizonyosodjanak róla, hogy Ön nem jelent biztonsági, vagy bevándorlási kockázatot az országra nézve. Bár a legtöbb határozatot 48 órán belül meghozzák, az Amerikai Vámügyi és Határvédelmi Hivatal azt ajánlja, hogy várjon 72 órát az ESTA státuszának ellenőrzésével. Amíg ESTA kérelme függőben van, nem jogosult az USA-ba való beutazásra.

Mi történik, ha a függőben lévő ESTA kérelmemet elutasítják?

ESTA kérelmének elutasításáról e-mailben értesítik, ezzel egyidejűleg vízumkérelemmel kapcsolatos információkat is fog kapni. Jellemzően az Amerikai Vámügyi és Határvédelmi Hivatal által kiküldött levélben az alábbi turista, vagy üzleti vízum igénylésével kapcsolatos linket is elküldik: https://travel.state.gov/content/travel/en.html. Ha a kérelmet megtagadják, akkor 4 dolláros névleges feldolgozási díjat számítanak fel.

Mi történik, ha a függőben lévő ESTA kérelmemet elfogadják?

Azonban, amint ESTA kérelme elfogadásra kerül, az engedély számát e-mailben kapja meg, illetve kérelme állapotát az alábbi weboldalon is megtekintheti: https://hivatalos-esta.hu/esta-statusz-ellenorzese.  Ezzel az engedéllyel beutazhat az USA-ba, amíg az nem kerül visszavonásra valamilyen oknál -például a kérelmével kapcsolatos körülmények megváltozásánál - fogva.

Már eltelt több, mint 72 óra, de a kérelmem még mindig függőben van, mit tegyek?

Valószínűtlen, hogy 72 óra elteltével ESTA kérelme még mindig függőben van, de ha mégis előfordul, vegye fel a kapcsolatot a Vámügyi és Határvédelmi Hivatallal és érdeklődjön a végleges döntésről. A másik megoldás, hogy bead egy új kérelmet.

Az ESTA vízummenteségi kérelem ”Függőben” státusza a szervezett utazásban résztvevők számára kellemetlen szituációt okozhat a határon történő bebocsátás bizonytalansága miatt. Éppen ezért, annak érdekében, hogy ne utazási terveit ne kelljen módosítania az utolsó pillanatban, javasoljuk, hogy ESTA igénylését időben küldje el, és az utazás előtt győződjön meg érvényességéről.  Ez utóbbit az alábbi linken teheti meg: https://hivatalos-esta.hu/esta-statusz-ellenorzese.

Ossza meg

FacebookTwitterYoutube

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA az USA-ba tengeren vagy levegőben utazó, 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, tranzit- vagy üzleti úton résztvevők számára kötelező utazási engedély.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Tweets