Hogyan frissíthetem az ESTA-t?

Közzétett: Nov 11, 2019, Szerkesztette: Nov 11, 2019 | Címkék: ESTA frissítése, Hiba az ESTA-n

Bevezetés

Az ESTA frissítése biztosítja, hogy a CBP tisztában legyen az utazási terveinek vagy az utazáshoz kapcsolódó egyéb információknak a megváltozásáról. Ha nem frissíti, vagy nem ellenőrzi az ESTA-kérelmet az indulás előtt, az problémákat okozhat az Egyesült Államok határán vagy az indulás előtt. A jelentkezéshez szükséges befizetési összeg státusza fogja meghatározni mely információkat lehetséges frissíteni az ESTA igénylési lapon.

Az ESTA igénylési összegének befizetése előtt módosítható adatok

Mielőtt az ESTA igénylésének összegnek és az igénylésnek a beküldésére sor kerül, az igénylési űrlap összes adatmezője módosítható, kivéve az útlevélszám és az útlevelet kibocsátó ország neve. Ezek az adatok ugyan megtekinthetőek és jóváhagyhatók, de nem szerkeszthetők. Ha ezeket az adatokat hibásan adta meg, új ESTA igénylést kell benyújtania. Az új kérelem beküldésekor kérhetik az előző kérelemben megadott adatok felülírásának megerősítését.

Az ESTA igénylési összegének befizetése után módosítható adatok

Az ESTA-kérelem a fizetést követően általában azonnal feldolgozásra kerül, és a kérelem a következő három állapot egyikébe kerül besorolásra: ezek az „Engedély jóváhagyva”, „Az utazás nem engedélyezett” vagy „Függőben”.

Kérelmek, amelyek „Engedély jóváhagyva” vagy „Függőben” státuszban vannak – ezekben az esetekben csak a „jelentkező e-mail címe” és a „jelentkező címe az Egyesült Államokban való tartózkodás alatt” mezők szerkeszthetők.

„Utazás nem engedélyezett” státuszú kérelmek - nincs lehetőség módosításokra. Vagy új kérelmet kell benyújtania a kijavított mezőkkel, vagy ha a hiba a második és kilencedik számú alkalmassági kérdést érinti, akkor az ESTA csapatával kell felvenni a kapcsolatot az ESTA kérelmet érintő változásokkal és hibajavításokkal kapcsolatban.

ESTA módosításakor fellépő gyakori kérdések

Új útlevelet kaptam, miután megkaptam az ESTA engedélyt, mi a teendő?

Amennyiben az ESTA kérelem során regisztrált útlevél megváltozott, lejárt, ellopták vagy elveszett, új ESTA kérelmet kell benyújtani.

Az ESTA kérelem benyújtása során hibásan adtam meg az útlevéllel, a kiállítással vagy a lejárati idővel kapcsolatos adatokat. Hogyan tudom kijavítani?

A kérelem benyújtás előtt minden kérelmezőnek lehetősége van áttekinteni a kitöltött információkat, és a megbizonyosodhat arról, hogy azok helytállóak-e. A kérelem a kifizetés elküldését megelőzően módosítható. Ez magában foglalja az összes adatot, kivéve az útlevélszámot és az útlevél kiállító országot

Elfelejtettem beírni a második utónevemet, mi a teendő?

Ha a második utóneve nem szerepel a jelentkezésben a utónév/keresztnév mező alatt sem, akkor új ESTA kérelmet kell benyújtania.

Módosíthatom az ESTA kérelmet, ha a nevem házasság vagy válás következtében megváltozott?

Ha személyes körülményei bármilyen más okból megváltoztak, például a neve az Egyesült Államokba való utazás előtt változott meg, akkor új ESTA-t kell kérelmeznie.    

Módosítanom kell az ESTA-t, ha nemrégiben bűncselekmény miatt elítéltek?

Ha a bűnügyi, bevándorlási vagy kábítószerrel kapcsolatos előéletére vonatkozóan az ESTA alkalmassági kérdésekre adott válaszai már nem helytállóak és pontosak, akkor új ESTA-t kell igényelnie, olyan adatok megadásával, melyek a legpontosabban tükrözik a jelenlegi körülményeit.

Szerkesztés miatt frissíteni kell a kérelmemet, de elfelejtettem a kérelmezési azonosítómat, mit tegyek?

A kérelem száma lekérhető az ESTA státusz állapotának ellenőrzésével, és az űrlapon kért összes információ megadásával, a „Kérelem Azonosító” kivételével. A státusz ellenőrzéséhez a következő információkkal kell rendelkeznie:

  • Útlevélszám
  • Születési dátum
  • Útlevelet kibocsátó ország
  • Útlevél kiállításának dátuma
  • Az útlevél érvényességi ideje

A rendszer megadja az Ön kérelmének számát, és arra az oldalra irányítja, ahol szerkesztheti a kérelmező e-mail címét és az Egyesült Államokban való tartózkodás ideje alatt használt címét.

Összegzés

Az ESTA kérelem naprakészen tartása csökkenti annak valószínűségét, hogy bármilyen problémával szembesülnek az Egyesült Államokba irányuló utazásaik során. Az ESTA kérelmezők adatainak gondos ellenőrzése a benyújtás előtt biztosítja, hogy kérelmeket gyorsan, szükségtelen késedelemmel vagy újbóli benyújtás nélkül jóváhagyják. Új útlevél, név vagy a jogosultságok megváltoztatása esetén új ESTA kérelmet kell benyújtani. Az új kérelmez az utazóknak minimum 72 órával az USA-ba való utazás előtt be kell nyújtaniuk.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt