Hogyan ellenőrizhetem, hogy az ESTA engedélyem még mindig érvényes-e?

Közzétett: Mar 26, 2019, Szerkesztette: Oct 31, 2019 | Címkék: ESTA, ESTA időtartama, ESTA érvényesség

Mielőtt az Egyesült Államokba utazna, az ESTA engedélye számának és lejárati dátumának segítségével ellenőrizze a meglevő ESTA kérelmeinek állapotát. A kérelmező útlevél adatainak, valamint családi és utónevének az űrlapba történő kitöltésével ellenőrizheti az ESTA kérelem lejárati dátumát, érvényességét, valamint hozzáférhet az ESTA azonosítóhoz. Amennyiben az ESTA kérelem még érvényes, státuszát, engedély számát és lejárati dátumát rendelkezésére bocsátják. Az ESTA érvényességének ellenőrzése során öt státusz lehetséges:

ESTA Kérelem Nem Található

A "Kérelem Nem Található" állapotot általában az eredményezi, hogy a kérelmező az eredeti ESTA kérelmen helytelen adatokat adott meg, ezért a helyes és helytelen biometrikus adatok között nem jött létre kapcsolat. A biometrikus adatok a kérelmező nevére, az útlevelet kibocsátó országra, az útlevél számára, az útlevél kiállítási és lejárati dátumára vonatkozó adatokat tartalmazzák. Ezen kívül, akkor is ez a státusz jelenik meg, ha az ESTA kérelmet ellenőrző űrlapon helytelen adatok kerültek megadásra. Végül, a "Kérelem Nem Található" állapot jelenik meg akkor is, ha nem létezik sem aktuális, sem korábbi ESTA.

ESTA Kérelem Lejárt

Ha az ESTA kérelem lejárt, mielőtt az Egyesült Államokba utazna, új engedélyért kell folyamodnia. Az ESTA kérelem megújítása nem lehetséges, a kérelmező aktuálisan érvényes adataival új kérelmet kell benyújtani.

ESTA Kérelem Függőben

Ez azt jelenti, hogy a kérelmet nemrégiben nyújtották be és a Vámügyi és Határvédelmi Hivatal (CBP) még ellenőrzi az adatokat. Ez ESTA kérelmét negatívan nem befolyásolja, csupán jelzi, hogy további biztonsági ellenőrzésre van szükség. Kérelme végleges elbírálása további 72 órát vehet igénybe. Kérjük, utazása megtervezésénél ezt vegye figyelembe.

ESTA Kérelem Jóváhagyva

Ez azt jelenti, hogy érvényes engedéllyel rendelkezik az Egyesült Államokba történő utazáshoz. Kérjük, vizsgálja meg a lejárati dátumot valamint az ESTA kérelem azonosítóját, és mielőtt elutazna az USA-ba, győződjön meg róla, hogy az ESTA érvényes. Felhívjuk figyelmét, hogy az érvényes ESTA nem jelenti azt, hogy a Vámügyi és Határvédelmi Hivatal (CBP) nem vonhatja vissza az engedélyt, ezért tanácsos az utazást megelőző napon ellenőrizni az ESTA állapotát.

ESTA Kérelem Nem Engedélyezett

Ez a státusz akkor fordul elő, ha ESTA kérelme elbírálásra került, és Ön az USA vízummentességi programján keresztül (Visa Waiver Program) nem utazhat az Egyesült Államokba. Azonban a B2 turista vízumra még így is jogosult lehet. További információkat az alábbi honlapon talál: https://usa-visas.com/.  Ugyanitt folyamodhat az USA-ba érvényes vízumért is.

Felhívjuk figyelmét, hogy amennyiben hibásan adta be ESTA kérelmét, az alábbi linken található utasításokat követve küldjön emailt az ESTA műszaki támogatást nyújtó részlegének: https://help.cbp.gov/s/article/Article-1088?language=en_US. Az ESTA műszaki támogatást nyújtó részlegét a +1 202-344-3710 telefonszámon is eléri, ahol tájékoztatást nyújtanak Önnek arról, helyesbítheti-e a hibás adatokat.

Az ESTA kérelmezők az ESTA lejárati dátumával ellenőrizhetik kérelmük állapotát és az ESTA engedély azonosító segítségével győződhetnek meg arról, hogy újabb kérelem benyújtása, illetve a kérelem benyújtására vonatkozó költségek befizetése nélkül még mindig jogosultak beutazni az Egyesült Államokba.

Ha útlevele a vízummentességi programban részt vevő országok bármelyikében érvényes és turisztikai, üzleti céllal, illetve átutazás vagy orvosi ellátás céljából szeretne az Egyesült Államokba utazni, kezdje el az űrlap kitöltését, vagy további információkért tekintse meg GYIK rovatunkat.

Igényeljen ESTA engedélyt