Használható az ESTA az Egyesült Államokba történő többszöri beutazáshoz?

Közzétett: Nov 11, 2019, Szerkesztette: Nov 11, 2019 | Címkék: ESTA szabályok, ESTA alkalmazás, Több bejegyzésű ESTA

Bevezetés

Az ESTA felhasználható az Egyesült Államokba történő többszöri beutazásra. Az engedéllyel rendelkező ESTA-kérelmezőknek tisztában kell lenniük azzal, hogy a Vám- és Határvédelemnek (CBP) az USA határán joga van megtiltani az utasok belépését. Így, ha a CBP tisztviselői azt feltételezik, hogy egy ESTA kérelmező visszaél a Vízummentességi Program feltételeivel, akkor a CBP határőrizeti tisztviselőinek joga van megtagadni az ESTA kérelmezőjének az Egyesült Államokba történő belépését.

Van korlátozás arra vonatkozóan, hogy hányszor léphetek be az Egyesült Államokba 90 napos időszak alatt?

Nincsen, a határátlépések száma nem korlátozott, azonban, ha a CBP határőrei tisztességtelenséget vagy gyanús tevékenységet észlelnek, akkor joguk van megtagadni az ESTA jóváhagyott kérelmezőjének az Egyesült Államokba történő belépését.

Már eltöltöttem 90 napot az Egyesült Államokban az utolsó látogatásaim során, újra elmehetek a következő hetekben vagy hónapokban?

Amennyiben a CBP azt gyaníthatja, hogy egy ESTA-kérelmező megkísérli megsérteni a vízummentességi program feltételeit, megtagadhatja a belépést, ha egy ESTA-kérelmező többször látogat az Egyesült Államokba, és már az elmúlt néhány hónapban meghaladta a 90 napos korlátot egy korábbi amerikai utazása során. Ha egy utazó már 90 napot töltött az Egyesült Államokban, és tervezi, hogy a közeljövőben több időt tölt az Egyesült Államokban, kérnie kell egy B-2 turista vízumot, amely lehetővé teszi az Egyesült Államokba való belépést egy legfeljebb hat hónapos időszakra. Ha az utazni kívánó személy az ESTA, a B-1 Üzleti Vízum vagy a B-2 Turista Vízum  által megengedettnél szeretne több időt tölteni az Egyesült Államokban, akkor ajánlott, hogy kérje ki egy bevándorlási ügyvéd tanácsát, hogy megismerje az egyéb nem bevándorló vagy bevándorló vízumok fajtáit.

Összegzés

Az ESTA többszöri beutazásra is felhasználható az Egyesült Államokba. Ha egy személy olyan helyzetben van, hogy az ESTA által megengedett 90 napon túl ismételten meg akarja látogatni az Egyesült Államokat, akkor a B-1 üzleti vagy a B-2 turista vízum megfelelőbb alternatíva lehet. Ellenkező esetben az utazni kívánóknak érdemes más, nem bevándorló vagy bevándorló vízum lehetőségekről is érdeklődniük.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt