ESTA több útlevéllel vagy többszörös állampolgársággal rendelkezőknek

Közzétett: Nov 04, 2019, Szerkesztette: Nov 04, 2019 | Címkék: ESTA követelmények, USA vízum

Bevezetés

Az egy útlevéllel rendelkezők számára is nehéz lehet az USA utazási engedélyezési követelményeinek teljesítése. Mi a helyzet azokkal, akik kettős állampolgárok vagy több útlevelük van? Ennek a cikknek a célja, hogy információval lássa el azokat, akiknek több útlevele van és szeretne többet megtudni az Egyesült Államok béli utazással kapcsolatos vízum vagy az ESTA vízummentességének követelményeiről.

Mi a különbség a vízum és a vízummentesség között?

Az ESTA (elektronikus utazásengedélyezési rendszer) egy vízummentesség, amely lehetővé teszi a vízummentességgel rendelkező országok útlevélével rendelkezők számára az Egyesült Államokba történő belépést, egy legfeljebb 90 napos látogatási időtartamra. Az ESTA-t teljesen online lehet igényelni. A kérelem kitöltése körülbelül 10 percet vesz igénybe, és a jóváhagyást 72 órán belül megkapják. Így az ESTA egy egyszerű és kényelmes lehetőség azon utazók számára, akik turisztikai, üzleti, orvosi vagy átutazási célokkal kívánnak ellátogatni az Egyesült Államokba.

Ha az ESTA követelmények alapján nem jogosult az ESTA-ra, vagy ha megtagadták az ESTA kérelmét, akkor a következő lehetőség az amerikai vízum. Az amerikai vízumhoz szükséges a DS-160 formanyomtatvány kitöltése, valamint az Egyesült Államok konzulátusán vagy nagykövetségén való részvétel, ahol egy elbeszélgetés keretében a korábbi utazásokról és az Egyesült Államok béli utazási célról kell számot adni. Ezen kívül a vízumkérelmek további feldolgozási időt igényelnek ahhoz, hogy a vízumot fizikailag kiállítsák az útlevélben, és visszajuttassák postai úton a kérelmezőnek. A teljes vízumkérelmezési folyamat néhány héttől több hónapig tarthat.

Függetlenül attól, hogy ESTA kérelmezését vagy vízumkérelmet választja, az Egyesült Államokba való utazáshoz kiválasztott útlevélnek jóváhagyott ESTA vagy USA vízummal kell rendelkeznie, mielőtt az Egyesült Államokba indul.

Több olyan ország állampolgára is vagyok, melyek jogosultak az ESTA-ra, melyiket tüntessem fel az igénylési lapon?

Az ESTA igényléshez bármelyik útlevél használható. Azonban a jövőbeli ESTA vagy vízumkérelmeknél, valamint az Egyesült Államokba való utazásakor ezt az útlevelét használja, mivel ez csökkenti a feldolgozási késések vagy problémák valószínűségét, amelyek akkor merülhetnek fel, ha nem a regisztrált útlevelet használja.

Több állampolgárságom van, de az egyik lejárt, melyiket használjam az igényléshez?

Írja be a legfrissebben kiállított útlevélének adatait, függetlenül a többi útlevél lejárati dátumától.

Van állampolgárságom, de még nincs útlevelem, mit tüntessek fel a jelentkezési lapon?

Ha egy másik ország állampolgárságával rendelkezik, de még nem rendelkezik az adott ország útlevelével, akkor továbbra is közzé kell tennie a ezt az állampolgárságot. A kérelmezése űrlapon üresen hagyhatja az „Útlevélszám” mezőt, vagy ha a rendszer kéri, kitöltheti azt nullákkal.

USA állampolgár vagyok, és vízummentességgel rendelkező ország útlevéllel is rendelkezem, mit tüntessek fel a jelentkezési lapon?

Ha Ön amerikai állampolgár vagy rendelkezik amerikai útlevéllel, akkor nem kell ESTA-t igényelnie. Használja az amerikai útlevelét az Egyesült Államokba való belépéshez, valamint más országokba való belépéshez.

Összegzés

Többszörös állampolgárság vagy több útlevél birtoklása zavaró lehet a vízum kérelmezése vagy a vízummentesség vonatkozásában. Összegezve, ha legalább egy vízummentességgel rendelkező ország útlevelével rendelkezik, valamint egy nem vízummentessel, akkor igényelheti az ESTA-t. Ha Ön amerikai állampolgár, és rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, akkor nincs szüksége ESTA-ra, és az Egyesült Államok által kiállított útlevélével kell az Egyesült Államokba utaznia. Ha megtagadják az ESTA kérelmét vagy nem jogosult arra, akkor következő lépésként B2-es turista, vagy B1-es üzleti vízumot kérhet.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt