ESTA igénylési díj befizetése

Közzétett: Nov 18, 2019, Szerkesztette: Nov 18, 2019 | Címkék: VWP, ESTA fizetés

Bevezetés

A befizetést online kell elvégezni a kérelem benyújtásától számított hét napon belül, különben a kérelem lejár, és új kérelmet kell benyújtani. Az ESTA igényléseket addig nem dolgozzák fel, amíg azok nincsenek befizetve.

Fizetési módok

Több különböző fizetési mód közül választhat. A jelenleg elfogadottak: Visa® Debit, Visa® Credit, MasterCard® Debit, MasterCard® Credit, American Express®, Discover®, Diner's Club, Maestro® vagy JCB®. A fizetés csak online teljesíthető, nincs lehetőség telefonon, csekken vagy banki átutalással történő fizetésre.

A fizetés biztonsága

A fizetéseket a kártyatársaságok adatbiztonsági szabványának (PCI-DSS) nemzetközi szabályaival összhangban dolgozzák fel, amelyeket a fő kártyás fizetési társaságok állapítottak meg ügyfeleik személyes adatainak védelme érdekében. A böngészőből a webhelyre fizetés céljából továbbított összes információ biztonságos és titkosított HTTPS kapcsolaton keresztül történik. Ez a webhely nem tárolja a kártya adatait.

Fizetési hibák

A fizetési hibák különféle okokból történhetnek, például érvénytelen kártya- vagy számlázási adatok miatt, feldolgozási hiba miatt a bank vagy hitelkártya társaság oldalán, vagy egyéb okok miatt. Az igénylők fizetési hibákat tapasztalhatnak az ESTA feldolgozó webhelyén vagy a saját böngészőjükön, számítógépükön vagy internet-hozzáférés-szolgáltatójuknál felmerülő technikai problémák miatt. Ha fizetési hibát észlel és ellenőrizte a fizetési forma mezőiben megadott információkat, próbáljon meg másik kártyát használni, vagy utaljon pénzt a bankszámlájára, vagy fizessen be pénzt a hitelkártya-számlájára. Alternatív megoldásként, ha továbbra is fizetési hibákat tapasztal, vegye fel a kapcsolatot a hitelkártya társasággal vagy a bankkal, a hitel- vagy betéti kártya hátulján található elérhetőségek egyikén a probléma megoldása érdekében.

Fizetés utáni ESTA adatmódosítások

Miután az ESTA igénylési díja befizetésre került, az egyetlen szerkeszthető mező az igénylő USA-ban való tartózkodási ideje alatti szállásának címe és e-mail címe. Az igénylőknek alaposan ellenőrizniük kell adataikat az ESTA díj befizetése előtt. Az útlevéllel és az útlevelet kibocsátó országgal kapcsolatos mezők nem változtathatók meg tetszőlegesen a kérelem benyújtása alatt, még a befizetés előtt sem. Amennyiben a kérelmező hibát követ el ezeken a területeken, akkor új kérelmet kell benyújtania a helyes adatokkal. A pályázóknak tisztában kell lenniük az ESTA kérelem módosításával kapcsolatos további szempontokkal is.

Összegzés

Az ESTA kérelem benyújtásától számított 7 napon belül történő ESTA igénylési díj befizetése biztosítja, hogy nem kell időt pazarolnia egy új igénylés kitöltésére. Mivel a kérelmek jóváhagyása akár 72 órát is igénybe vehet, a jelentkezőknek jóval az Egyesült Államokba való utazás megkezdése előtt kell jelentkezniük.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt

Ossza meg

FacebookTwitterYoutube

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA az USA-ba tengeren vagy levegőben utazó, 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, tranzit- vagy üzleti úton résztvevők számára kötelező utazási engedély.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Tweets