ESTA Üzleti Célokra

Közzétett: Dec 03, 2019, Szerkesztette: Dec 03, 2019 | Címkék: ESTA követelmények, ESTA vállalkozások számára

Bevezetés

Az ESTA egy kényelmes megoldás az Egyesült Államokba üzleti céllal utazók számára, amelyet vízummentességgel rendelkező tagállamból származó útlevéllel rendelkező egyének használhatnak. Az ESTA felhasználható különféle üzleti tevékenységekre, például vállalkozással kapcsolatos kutatási tevékenységekre, üzleti partnerekkel folytatott konzultációra, tudományos, oktatási, szakmai vagy üzleti találkozóra vagy konferenciára való utazásra, szerződés tárgyalására vagy ingatlanügyek rendezésére.

Üzleti célból használható ESTA alkalmazására vonatkozó példák

1. Példa

A 38 vízummentességi ország egyikéből származó útlevéllel rendelkezik, Londonból utazik repülővel, tech-fejlesztő vagy tech-rajongó, és néhány napig látogatóként szeretne részt venni a Nevada állam beli Las Vegas-i Consumer Electronics Show-n (CES). Ebben a példában az ESTA megfelelő utazási engedély lenne az Ön számára.

2. Példa

Egy HR menedzser felel a német útlevéllel rendelkező, németországi mérnökök utazásának megszervezéséért. Ezeknek a mérnököknek egy hétig a cég Egyesült Államok területén található ügyféltelephelyen kell tartózkodniuk, mialatt a német munkáltatójuktól kapják a fizetésüket. Ebben az esetben a HR menedzser igényelhet ESTA-t a német mérnökök nevében.

3. Példa

Egy svéd útlevél birtokosa és vállalkozó, aki egy svéd társaságot működtet, négy napra az Egyesült Államokba szeretne látogatni egy amerikai beszállítóval vagy vevővel folytatott tárgyalás céljából. Ha a vállalkozó tevékenysége saját svéd társaságán keresztül zajlik, akkor az ESTA megfelelő utazási engedély lehet ilyen üzleti célokra.

Milyen egyéb munkákat vállalhatok az ESTA-val az Egyesült Államokban?

Az ESTA-val korlátozott kapacitásban dolgozhat a munkáltatójának, amennyiben jövedelme nem amerikai forrásból származik. A munkáltatónak vagy külföldi székhellyel rendelkező, de ideiglenesen az Egyesült Államokba látogató amerikai állampolgárnak kell lennie, vagy olyan, az Egyesült Államokban székhellyel rendelkező, külföldi állampolgárnak, aki B, E, F, H, I, J, L M, O, P vagy Q vízummal is rendelkezik.

Egyéb ESTA követelmények

Azoknak az utazóknak, akik üzleti célokra szeretnének ESTA-t igényelni, először érdemes áttekinteniük az ESTA-követelményeket és a vízummentességi program részleteit.   

Elutasítás és jogosulatlanság

Az ESTA kérelem elutasítása nem fellebbezhető. Azok a kérelmezők, akiket elutasítottak vagy nem jogosultak az ESTA-ra, továbbra is igényelhetik a B-1 üzleti vízumot.

Korlátozások

Tartózkodásának meghosszabbítása vagy státusz megváltoztatása - az Egyesült Államok területén nem hosszabbíthatja meg az ESTA-t, illetve nem kérhet vízumkategóriára váltást. Minden egyéb vízumkérelmet vagy az azt követő ESTA-kérelmet az Egyesült Államokon kívül kell benyújtani. Amennyiben a kérelmezők 90 nap elteltével nem hagyják el az Egyesült Államok területét, veszélyeztethetik a jövőbeni vízum- vagy ESTA-kérelmüket, hiszen ESTA engedéllyel léptek az országba.

Az utazás célja - Az ESTA nem használható, ha az utazó egyetemi tanulmányok céljából érkezne, munkabér ellenében munkát vállalna, közreműködőként dolgozna a sajtóban, rádióban, újságnál, filmben vagy a média bármilyen más formájában. Az ESTA nem használható fel bármely fizetett versenyen, vagy fizető közönség előtti fellépésen való részvételhez. Végül, az ESTA nem használható állandó vagy ideiglenes tartózkodási engedély megszerzésére, a vízummentességi program keretében biztosított 90 napon felül.

Beléptetés

A jóváhagyott ESTA még nem garantálja az üzleti céllal történő belépést az Egyesült Államokba. A Vám- és Határvédelem (CBP) jogosult az ESTA által jóváhagyott utasok belépését megtiltani az Egyesült Államokba. A határon történő elutasítások okai lehetnek például az áruk vagy kereskedelmi termékek bejelentésének elmulasztása, félrevezető információk megadása az ESTA jelentkezési űrlapon, vagy bármely más ok, amelyet esetleges bevándorlási vagy biztonsági kockázatnak tekinthetnek az Egyesült Államokban. Ha megtagadják a belépést a határon, akkor nincs lehetőség a fellebbezésre.

Összefoglalás

Az ESTA felhasználható különféle üzleti célokra, ezáltal az Egyesült Államokkal kapcsolatban álló alkalmazottak, munkaadók és a vállalkozók számára hasznos utazási engedélyként szolgál. Számos fontos korlátozás vonatkozik az ESTA-vel végezhető üzleti vagy munkatevékenységekre, ezért utazási céljaik engedélyezése érdekében az utazóknak gondosan felül kell vizsgálniuk az ESTA követelményeit.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt

Ossza meg

FacebookTwitterYoutube

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA az USA-ba tengeren vagy levegőben utazó, 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, tranzit- vagy üzleti úton résztvevők számára kötelező utazási engedély.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Tweets