Chicagoban, Illinois államban érvényes vízum

Közzétett: Sep 22, 2019, Szerkesztette: Nov 09, 2019 | Címkék: ESTA, USA Visa

Chicagoban, Illinois államban érvényes vízum

Bevezetés

Chicago, amely egykor a Chicago folyó kis erődje volt, jelenleg az Egyesült Államok harmadik legnagyobb városa. A város főleg híres múzeumairól és a kiemelkedő építészetről ismert, de ezen kívül számos más látnivalóval is várja a látogatókat. Aki Chicagoba utazik, hamar megtapasztalja, hogy akár egy városnéző túra is felmelegítheti az embert. A gyakori metsző széllökések, a Michigan-tóra nyíló lélegzetelállító kilátás, a forró nyarak és fagyos hideg telek mind Chicago jellegzetességei. Az általunk kínált útmutató célja, megfelelő tájékoztatást nyújtani az utazáshoz szükséges ESTA engedéllyel, illetve vízummal kapcsolatban azoknak, akik Chicagoba vágynak.

ESTA engedély vagy az USA-ban érvényes vízum szükséges Chicagoban?

Az ESTA a vízummentességi programban részt vevő 39 ország állampolgárai számára elérhető online kérelmezési rendszer. Az ESTA egy vízummentességi engedély, amely az USA-ba látogatók számára lehetővé teszi a 90 napot meg nem haladó látogatást turisztikai, üzleti, átutazói céllal, illetve orvosi ellátás céljából. Ha az utazni kívánó személy nem jogosult az ESTA engedélyre, csak érvényes vízummal utazhat Chicagoba. A vízumkérelem lényegesen hosszabb ideig tart és az igénylőnek részt kell vennie egy személyes elbeszélgetésen az amerikai konzulátuson vagy nagykövetségen.

ESTA (elektronikus utazásengedélyezési rendszer)

Az ESTA-t 2009-ben hozták létre azzal a céllal, hogy számos, az USA-ba tartó látogató számára enyhítsék az utazási korlátozásokat. Az ESTA igénylése egyszerű és megfizethető, csupán látogasson el az alábbi honlapra: https://hivatalos-esta.hu/v%C3%ADzummentess%C3%A9gi-program/, ahol megtekintheti, hogy állampolgársága és útlevelének típusa feljogosítja-e az ESTA használatára.

Ha jogosult az ESTA engedélyre, mindössze kitöltött űrlap formájában egy online kérelmet kell elküldenie. A legtöbb esetben azonnal kiderül, hogy kérelmét elutasítják vagy elfogadják.  Ennek ellenére azt javasoljuk, hogy időben nyújtsa be az igénylést. A jóváhagyást követően az ESTA két évig, vagy az útlevél lejártáig érvényes, attól függően mely következik be előbb.

Az USA-ban érvényes vízum

Az USA-ban érvényes vízumot külföldön, az amerikai nagykövetségen vagy konzulátuson egy engedélyezési eljárást követően bocsátják az országba utazni kívánó külföldiek rendelkezésére. Ha állampolgársága nem jogosítja fel a vízummentességi programban való részvételre és Chicagoba szeretne utazni, valószínűleg vízumra lesz szüksége.

A látogatás céljától és a tartózkodás időtartamától függően különböző típusú vízumok léteznek. A vízum többszöri és egyszeri beutazásra egyaránt feljogosít. A vízum megszerzése hosszú időt vehet igénybe, ezért egyeztessen a helyi amerikai nagykövetséggel vagy konzulátussal, így megtudhatja, hogy az utazás időpontjára lehetséges-e a vízum kiállítása. Az érvényes ESTA engedéllyel vagy vízummal rendelkező személyek már tervezhetik is az utazást.

Látnivalók és Időtöltések Chicagóban

Chicago sok lenyűgöző látnivalót kínál. A Michigan-tó strandjai, a múzeumok, az állatkertek és a fantasztikus építészeti alkotások mind-mind nagyszerű kikapcsolódást tesznek lehetővé. A Buckingham szökőkút Chicago híres jelképe a Grant Parkban található, míg az Oak Parkban a Lloyd Wright Preservation Trust épülete építészeti szempontból kínál turisztikai látnivalót. A két legjelentősebb állatkert a Brookfield Állatkert és a Lincoln Park Állatkert, a Museum of Science and Industry Tudományos és Ipari Múzeum és a Field Museum of Natural History Természettudományi Múzeum pedig a világ legjobb múzeumai között van. Szórakozás céljából klubokban különböző vígjáték előadásokon is részt vehet, vagy hajóra illetve buszra szállva akár egész napos városnéző programok is nagyszerű időtöltést nyújtanak.

Szállás és étkezés.

A szállás nem jelenthet gondot Chicágóban, hiszen minden árkategóriában rengeteg lehetőség nyílik - az olcsó szálláshelyektől a szállókon és a szoba bérletkén át egészen a fényűző hotelekig. A Peninsula Hotel és az Intercontinental Hotel Chicago csak kettő a luxus szolgáltatást nyújtó városi hotelek közül. A DeWitt Place apartmanok és egyéb szállók, mint például az IHSP Chicago Hostel és a Urban Holiday Lofts csak néhány példa a városban található nagyszerű szálláslehetőségek közül.

Ezen kívül, Chicagoban ételt és italt is roppant egyszerű beszerezni. Az utcák mindkét oldalán számos étteremben kipróbálhatja a Chicagora leginkább jellemző ízeket. Minden turista szívesen elfogyaszt egy ebédet az Alineaban vagy akár egy fánkot a Doughnut Vaultban, de ne feledkezzünk meg a 404 Wine Bar vagy a Andy's Jazz Bar és számos felsőkategóriás bár és club nyújtotta éjszakai szórakozási lehetőségekről sem.

Közlekedés és vásárlás Chicagoban.

A Chicagoba látogató turisták akár bérlet vagy saját autóval is igazán könnyedén eligazodnak, hiszen az utcaneveken kívül számozás is segíti a tájékozódást. A Thrifty, a Dollar és az Enterprise olyan autókölcsönzők, melyek szolgáltatásait nem csak a reptéren, de a városban is igénybe lehet venni. Chicagoban a tömegközlekedést vonatok és buszok biztosítják. A Chicago Transit Authority vállalat működteti a tömegközlekedés jelentős részét, valamint az El busztársaságot és néhányat a vonatútvonalak közül. A Blue Line és a Red Line vonalakon napi 24 órában közlekednek a vonatok.

A chicagoi bevásárlóközpontokban, piacközpontokban és kiskereskedelmi üzletekben szinte bármi megvásárolható. A 900 North Michigan Shops és a Magnificent Mile két példa a bőséges kínálatot nyújtó bevásárlóközpontokra, de ajándékokat az Accent Chicagoban, ruhát az Akiraban is kaphatunk, tudás iránti vágyát pedig a Abraham Lincoln Book Shop könyvesboltban enyhítheti.

Ha érdekfeszítő utazásra vágyik, Chicago mindenképpen kiváló úticél. Itt szinte minden megtalálható, a Michigan-tó lenyűgöző partját, a fantasztikus ételeket és szálláslehetőségeket az év majdnem minden hónapjában kellemes időjárási körülmények között élvezheti. Ezzel a kínálattal Chicago aligha fog csalódást okozni.

Tippek

  • Ha már érvényes amerikai vízummal rendelkezik, nem kell az ESTA-t igényelnie.
  • Mindig időben nyújtsa be a kérelmet
  • A nagykövetséget addig ne hagyja el, amíg nem ellenőrizte helyesek-e a vízumon szereplő adatok

Ha útlevele a vízummentességi programban részt vevő országok bármelyikében érvényes és turisztikai, üzleti céllal, illetve átutazás vagy orvosi ellátás céljából szeretne az Egyesült Államokba utazni, kezdje el az űrlap kitöltését, vagy további információkért tekintse meg GYIK rovatunkat.

Igényeljen ESTA engedélyt