Az utazásom lefoglalása előtt kell ESTA-t igényelnem?

Közzétett: Dec 09, 2019, Szerkesztette: Dec 09, 2019 | Címkék: ESTA kérdések, ESTA alkalmazás

Bevezetés

Vízummentességet élvező, Amerikához kötött utazók az utasát biztosító jegy vagy a szállás lefoglalás előtt igényelhetnek ESTA-t. Pontos dátumok és szállás adatok nem szükségesek az igénylés benyújtásakor, azonban ezen adatok megadása segítheti az igénylési folyamatot.

Nem foglaltam még szállást, ez hogyan befolyásolja az ESTA igénylésemet?

Csak egy amerikai szállás címére van szükség, még akkor is, ha a jelentkező több helyszínt is tervez meglátogatni. Egy hotel vagy motel, vagy egyéb szálláshely címének a megadása elegendő a jelentkezéshez, amennyiben a vendéglátó vagy a menedzser neve is jelölve van.

Ellenkező esetben, ha a kérelmező nem biztos abban, hogy hol fog tartózkodik az USA-beli látogatása során, bármilyen szövegmezőbe beírhatja az „ISMERETLEN” szót, a numerikus mezőkben pedig a „0” nullát.

Miután az ESTA-t feldolgozták és jóváhagyták, az USA-beli szálláscímének frissítéséhez az igénylő újra megtekintheti kérelmét.

Nincs kapcsolatom az USA-ban, mit írjak a mezőbe?

Az amerikai kapcsolattóra kérdező mezőbe ebben az esetben beírható az, hogy „ISMERETLEN”, a numerikus mezők pedig nullákkal kitöltendők. Egyébként, ha rendelkezésre áll, a kérelmező kapcsolattartóként megadhatja az Egyesült Államok beli szállásának vagy ottani házigazdájának elérhetőségét.

Foglaljak repülőjegyet az igénylés előtt?

Nem, nincs szükség repülőjegy foglalásra az ESTA igénylése előtt. Az igény bármikor benyújtható, még ha konkrét útiterv nincs is.

Összegzés

Az USA-ba utazni kívánók számára nehéz lehet teljes mértékben elkötelezni magukat utazási terveik mellett az ESTA vagy vízum megszerzése előtt. Szerencsére az utazók ESTA-t a szállodai foglalás vagy a repülőjegy vásárlása előtt is kérhetnek, amíg meg tudnak adni egy, az Egyesült Államokbeli lehetséges elérhetőségi címet és olyan szálláshely címet, ahol tartózkodni fognak.

Ha rendelkezik vízummentességgel rendelkező ország útlevélével, és turisztikai, üzleti, orvosi vagy tranzit célokra szeretne ESTA-t igényelni, kezdje meg a kérelmezési folyamatot, ellenkező esetben, az ESTA-ról szóló további információkért látogasson el a GYIK bejegyzésekhez.

Igényeljen ESTA engedélyt