Floridában érvényes vízum

Közzétett: Jun 17, 2019, Szerkesztette: Nov 09, 2019 | Címkék: USA vízumkérelem, USA vízumkövetelmények, USA Visa

Bevezetés

Ez a cikk Florida államba utazni szándékozó személyeknek nyújt tájékoztatást ESTA engedély illetve vízum kérelmével kapcsolatban.

Florida állam a strandok szerelmeseinek paradicsoma. Az államban több, mint 600 mérföld hosszú tengerparti strandszakasz található. Florida nyugalmat árasztó hangulatával és kellemes éghajlával tökéletes úticél a pihenni vágyók számára.

A turisták főleg Miamit részesítik előnyben, ahol rengeteg szórakoztató esemény várja őket, a profi sporteseményektől a zenei rendezvényekig. Miami Beach népszerű strandszakasza kiváló lehetőséget nyújt a napozásra és a tengerparti éttermek kínálatát is kipróbálhatja. Ezen kívül Orlano, mely a Disney World hazája, a népszerű strandokkal rendelkező Fort Lauderdale, valamint a Miamitól négy órányi útra a Floridai-szorosban elhelyezkedő sziget, Key West szintén népszerű úticélok.

A Florida államba utazni kívánóknak, attól függően, hogy mely országból érkeznek, az államban érvényes vízummal, vagy vízummentességi engedéllyel kell rendelkezniük.

Vízummentességi Program (Visa Waiver Program)

A vízummentességi program (VWP) lehetővé teszi a részt vevő országok (jelenleg 39 ország szerepel a programban) állampolgárai számra, hogy legfeljebb 90 napos tartózkodás esetén vízum nélkül utazzanak Floridába. A programban csak akkor vehet részt, ha a Floridába tartó légi vagy vízi utazás megkezdése előtt jelentkezik a vízummentességi programba és az utazás megkezdésekor érvényes elektronikus utazásengedéllyel (Electronic System for Travel Authorization - ESTA) rendelkezik. Az ESTA jogosultságához a következő feltételeknek kell megfelelnie:

  • Az utazás céljának meg kell felelnie a vízum által engedélyezett céloknak
  • Üzleti
  • Turisztikai
  • A Vízummentességi Program által nem engedélyezett utazási célok

Turista Vízum / Látogatói Vízum

Ha nem jogosult az ESTA engedélyre, B kategóriájú, Floridában érvényes turista vízumért folyamodhat. A B2 vízum turisztikai látogatás, míg a B1 vízum üzleti látogatás engedélyezése céljából kerül kibocsátásra. Ezen kívül létezik az úgynevezett B1/B2 látogatói vízum is, amely üzleti és turisztikai célokra egyaránt használható. B kategóriájú vízumért az alábbi lépéseket követve folyamodhat:

  • Töltse ki az online vízumkérelmet (DS-160)
  • Foglaljon időpontot vízumkérelmi elbeszélgetésre az USA nagykövetségén
  • Fizesse be a DS-160 kérelemhez kapcsolódó díjat ($160 USD)
  • Szerezze be a szükséges iratokat
  • Nem kötelező: további olyan dokumentumok beszerzése, melyek igazolják, hogy az utazást követően szándékában áll Floridát elhagyni; valamint
  • Jelenjen meg a nagykövetségen a vízumkérelmi elbeszélgetésen

Ha vízumkérelmét elfogadják, vízumát megkapja.

Ha útlevele a vízummentességi programban részt vevő országok bármelyikében érvényes és turisztikai, üzleti céllal, illetve átutazás vagy orvosi ellátás céljából szeretne az Egyesült Államokba utazni, kezdje el az űrlap kitöltését, vagy további információkért tekintse meg GYIK rovatunkat.

Igényeljen ESTA engedélyt

Ossza meg

FacebookTwitterYoutube

Igényeljen ESTA-engedélyt

Az ESTA az USA-ba tengeren vagy levegőben utazó, 90 napnál kevesebb ideig tartó turisztikai, tranzit- vagy üzleti úton résztvevők számára kötelező utazási engedély.

Igényeljen ESTA-engedélyt

Tweets